Kundernes favoritter

DK-a-kasse-og-fagforening-336x280


Frie er Danmarks bedste a-kasse og fagforening for alle ifølge Trustpilot. Kåret til bedst i test af Forbrugerrådet TÆNK

BD_logo2018_u_payoff_blue

Fordele: Juridisk hjælp, karrierecoaching, personprofiltest, arrangementer, efteruddannelse, online kurser

180x150

Fordele:  hjælp til jobsøgning, uddannelse og kursus, ulykkesforsikring, juridisk hjælp, hjælp mod stress, lønsikring

Find den billigste A-kasse eller fagforening

Se fordele og priser for de enkelte udbydere

Søgninger på A-kasser de seneste 30 dage
Så mange har skiftet og sparet penge i sidste måned
Kundetilfredshed
pic_akasse

Reklamer

Hvilken A-kasse skal jeg vælge?

Kassedame? Kosmetolog? Automekaniker? Hvilken a-kasse skal du vælge? Spørgsmålet er det meste gængse her på a-kasseguiden.dk, og det er ikke mærkeligt, for der findes rigtigt mange a-kasser i Danmark, og det kan være forvirrende at finde den rigtige. Her forsøger vi at give dig svar på dine spørgsmål.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Alle a-kasser udbetaler det samme beløb i dagpenge. Det er fastsat af Finansloven. Du skal derfor ikke vælge a-kasse efter, hvad du håber at få udbetalt ved arbejdsløshed. I stedet kan du kigge på, hvad a-kassen ellers kan gøre for dig, og hvad det månedlige kontingent lyder på. Mange vælger a-kasse i forhold til, hvilket fagforbund de tilhører. På den måde håber de, at organisationen har særlig viden om netop deres arbejdsområde.

Traditionelt hører kontor og butiks-ansatte for eksempel til fagforeningen HK, og dermed også til HK a-kasse. Fabrik- og transportarbejdere tilhører typisk 3F og 3F a-kasse osv. osv. Både HK og 3F er store og solide organisationer, der har hjulpet medlemmerne i mange år. De ved en masse om dit arbejde – til gengæld er den type a-kasser sjældent de billigste. Hvis du ønsker at spare penge, kan du i stedet kigge på de lidt mindre a-kasser, som for eksempel Min A-kasse eller ASE A-kasse. Hvis du er akademiker kan du prøve Akademikerne

Det er a-kasser, der ikke er tilknyttet en fagforening, og som kalder sig ”uafhængige af politiske interesserer”. A-kasserne har ikke så meget fokus på et bestemt erhverv – til gengæld er de ofte billige, og i sidste ende får du det samme beløb i dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Det er helt op til dig selv, hvad du vil prioritere. Husk, at du altid kan skifte a-kasse, hvis du fortryder dit valg senere. Din anciennitet flytter med over i din nye a-kasse.

Hvorfor skal jeg overhovedet være medlem af en a-kasse?

Du behøver ikke at være medlem af en a-kasse, hvis du ikke ønsker det. Men en a-kasse kan sikre dig økonomisk ved udbetaling af dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Du tænker måske, at du bare kan få kontanthjælp, hvis du bliver arbejdsløs, men sådan er det langtfra altid. Du får kun kontanthjælp, hvis du opfylder en række krav. For eksempel må du ikke eje noget af værdi som for eksempel sommerhus, aktier, bil. Den slags værdier kigger a-kasserne ikke på, når du får udbetalt dagpenge. Til gengæld skal du have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder og også have haft arbejde i et år. Du skal også stå til rådighed for arbejdsmarkedet, når du er arbejdsløs.

Hvad tilbyder a-kassen?

A-kassen står først og fremmest for udbetaling af dagpenge, feriedagpenge, orlovsydelse til børnepasning og efterløn (hvis du er tilmeldt efterlønsordningen). Men A-kasserne har også pligt til at udføre en række andre opgaver. Det gælder for eksempel vejledningssamtaler til medlemmerne og indberetning til jobcentrene. Typisk tilbyder a-kasserne også informationsmøder om regler som dagpengemodtager og også personlig rådgivning, hvis du har brug for det.

Priser på A-kasser

Leder du efter de bedste a-kasse priser? Det er meget enkelt, at finde den billigste a-kasse, ved at se på oversigten på denne hjemmeside. Oversigten bliver løbende opdateret, så du får aktuelle priser og tilbud.

A-kasse priser svinger meget, og du kan spare over 1.000 kr. ved bare at bruge et par minutter på at finde den billigste a-kasse. Der er nemlig stor forskel på den billigste og dyreste a-kasse.

Når du skal finde de bedste a-kasse priser, så gælder det om at finde de a-kasser med de laveste administrationsomkostninger. A-kasse priserne er nemlig sammensat på den måde, at der er et fastlagt bidrag, der står i lovgivningen og som er ens for alle a-kasse. Der ud over kommer der så et administrationsbidrag, som a-kasserne selv fastsætter og som varierer fra a-kasse til a-kasse. Og det er her, at der er penge at spare. Husk dog, at billigst ikke altid er bedst. Hvis du kommer i problemer på arbejdspladsen, kan det være, at en lidt dyrere A-kasse kombineret med en fagforening i sidste ende kan hjælpe dig bedst.