Kundernes favoritter

Find det billigste og hurtigste bredbånd

Angiv dine søgekriterier og skift bredbånd i dag

Søgninger efter bredbånd de seneste 30 dage
Så mange skiftede, eller oprettede bredbånd i sidste måned
Kundetilfredshed
pic_bredbaand

Reklamer

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

I dag er det almindeligt at have en internetforbindelse, der bogstaveligt talt er mindst 100 gange hurtigere end tidligere. Det er naturligvis positivt for dig som forbruger, men det gør det også svært at følge med udviklingen, og kende sit behov.

For én person betyder det ikke så meget, hvis der skal trilles en tommelfinger, mens en side bliver indlæst, men for andre skal siden næsten være på skærmen, inden “Enter”-knappen er trykket helt ned.

Firkantet sagt, kan de fleste nøjes med 10 Mbit, hvis der kun er én person, der bruger forbindelsen – det er nok til streame i HD-kvalitet, og spille onlinespil. Er I en familie på 4-5 personer, hvor der ses tv og video via nettet, fra 2-3 enheder på samme tid, bør I hoppe op på en 30 Mbit forbindelse.

Streaming er oftest det, der sluger mest hastighed. Streaming i HD-kvalitet tager ca. 6-8 Mbit og i 4K er det omkring 25-30 Mbit – vel at mærke pr. enhed, der gør det på samme tid.

Find det billigste internet

Hvis du vil spare penge i dit budget, bør du først og fremmest kaste et blik på de faste udgifter. De fleste faste udgifter bliver betalt enten måneds- eller kvartal vis. Dermed er der tale om tilbagevendende udgifter, og i længden vil det give store besparelser, hvis du kan sænke udgifterne på bare én af de faste poster. Internet er en fast udgift i de fleste danske husholdninger, og samtidig er der også tale om én af de poster, hvor der er størst variation i priserne. Med andre ord kan du spare mange penge, hvis du finder det billigste bredbånd.

Find den rette hastighed

Pris og hastighed hænger for det meste sammen, når det gælder internet. Det betyder naturligvis også, at du skal betale mere, hvis du vil have en hurtig internetforbindelse. Heldigvis er internet i dag blevet særdeles billigt, så det er ikke svært at finde godt og hurtigt internet. Mange danske husholdninger har internet, som er langt hurtigere end nødvendigt. Det betyder i praksis, at de betaler overpris for internet, fordi de ikke får brugt internettets fulde kapacitet. Hvis du har mistanke om, at I betaler overpris for internettet, kan du læse mere om hastigheden på internet. Dermed kan du for eksempel få mulighed for at kigge nærmere på din husholdnings hastighedsbehov. Når du kigger nærmere på hastigheden af dit internet, skal du huske på, at det heller ikke må blive for langsomt. Langsomt internet er en stor gene i længden, så sørg for at hastigheden matcher dine behov. Heldigvis er der altid mulighed for at ombestemme sig, hvis dit internet skulle blive for langsomt.

Sammenlign tilbud fra flere udbydere

Priserne for internet varierer fra udbyder til udbyder, og det er vigtigt at være opmærksom på, at du med stor sandsynlighed har mulighed for at få leveret internet fra flere forskellige udbydere på din bopæl. Derfor er det en god idé at sammenligne priserne, så du er sikker på, at du ikke har valgt en dyr udbyder. Hos Unispar er det nemt at sammenligne priserne hos de forskellige udbydere, så du kan finde den billigste løsning i forhold til internet. Du skal dog stadig huske på, at din internetforbindelse ikke må blive for langsomt, så det er vigtigt at sikre, at du prisen ikke blot er lavere, fordi du får en langsommere forbindelse.

Tjek løbende priserne på internet

Hvis du benytter dig af muligheden til at sammenligne priser på internet, så har du enten fået bekræftet, at du har det billigste internet, eller også har du fundet en udbyder, som kan tilbyde dig en billigere forbindelse. Begge dele er særdeles positive, men det er vigtigt at huske på, at der ikke er garanti for at prisen er den billigste i længden. Der er hård konkurrence blandt internet udbydere, og det betyder, at priserne jævnligt bliver sænket. Derfor er det en god idé, hvis du løbende tjekker prisen på dit internet, så du er sikker på, at du har det billigste internet.