Kundernes favorit

30Timer 30 gb data 99,- pr måned
Inkl EU data. 

Find det billigste mobilabonnement

Se fordele og priser for de enkelte udbydere

Søgninger på mobilabonnementer de seneste 30 dage
Så mange har skiftet og sparet penge i sidste måned
Kundetilfredshed
img_mobil

Reklamer

Mobiltelefoni i udlandet

Her følger vores vigtigste tips til brug af mobiltelefon i udlandet:

#1 Du har sikkert gjort det allerede – men tjek at dit abonnement ikke er spærret for opkald til udlandet, inden du rejser. Det gør du under ‘Mine  Services’ eller ‘Mine tjenester’ på din konto hos dit teleselskab.

#2 Der er fri roaming i EU – dog er der også abonnementer, der kun kan bruges i Danmark. Du skal sikre dig, at du har et EU-abonnement, hvis du vil bruge mobilen i udlandet.

#3 Den tale og sms/mms, der er inkluderet i dit abonnement, kan du bruge frit af i udlandet – også fri tale. Derimod er der begrænsning på data. Har du for eksempel 40 GB data i dit mobilabonnement kan du typisk få lov at bruge 5-6 GB data i udlandet uden ekstra omkostninger. Du kan maksimalt bruge 20 GB data, men det kommer helt an på dit abonnement.

#4 Uden for EU er der større begrænsninger på dit mobilforbrug. Flere selskaber tilbyder dog roaming på populære feriedestinationer som USA, Thailand, Singapore og lignende steder. 3 tilbyder roaming i i alt 67 lande og dækker med roaming i flest lande uden for EU. YouSee, Telia og Telenor tilbyder dog også roaming i enkelte lande uden for EU, men kun i udvalgte mobilabonnementer.

#5 Inkluderer dit mobilabonnement ikke roaming uden for EU, kan du købe ekstra tale, sms og data. Det er en dyr løsning og vi anbefaler at købe et lokalt simkort i stedet for.

#6 Vil du være sikker på, at du ikke bruger mobildata uden for EU, så deaktivér “Mobildata” og “Dataroaming” inden du forlader Danmark. Brug i stedet for WiFi på din mobil, når det er muligt – husk kun at bruge sikre netværk.

#7 Rejser du uden for EU, så slå viderestilling til telefonsvareren fra for at undgå høje regninger – du betaler nemlig ellers for at modtage opkaldet på telefonsvaren og det kan blive dyrt.

#8 Uden for EU kan det blive meget dyrt at sende sms’er – særligt hvis du bruger emojis. Et sms med emojis kan let blive takseret som 5-10 eller endda 20 sms’er – også så kan det blive dyrt, når man rejser uden for EU.

#9 Bruger du din mobil på en færge, så risikerer du en voldsom høj mobilregning. Teleankenævnet tidligere afgjort, at en forbruger skal betale omkring 2.100 kroner for sine døtres dataforbrug om bord på en færge til Norge. På kun 11 minutter blev der brugt for 1.162,08 kroner i data, fordi mobilen var koblet op til nettet via færgens satellitnetværk, mens den anden mobil brugte 965,19 kroner på data på satellitnetværket.

#10 Når du er i udlandet, kan du opleve dårlig dækning. Det skyldes, at dit danske teleselskab har indgået en aftale med en bestemt operatør om roaming i det land, du er rejst til. Du kan selv manuelt skifte netværk, hvis du synes at det forudvalgte selskab og så prøve sig frem blandt de teleselskaber, der er at vælge mellem.

pic_mobil1
img_data

Hvor meget data skal jeg bruge?

Det er meget forskelligt hvor meget data man har brug for. Det er nemlig dit forbrug samt hvilke internet ydelser du bruger, som afgør hvor meget data du har brug for. Du kan f.eks. være hyppig bruger af din e-mail, hvor du sender adskillige e-mails hver eneste dag uden at det trækker dit dataforbrug op. Læg dog mærke til, at hvis du sender e-mails med vedhæftede filer, så trækker dette dataforbruget op.
Andre ydelser som streaming af video kræver i modsætning til e-mails, en større mængde data. Streamer du blot fem minutters video hver dag i én måned, giver dette et totalt dataforbrug om måneden på 750 MB. Hvis du til sammenligning sender 100 e-mails pr. dag, svarer dette til et dataforbrug på 75 MB om måneden.
Hvilke internet ydelser du anvender, har derfor afgørende betydning for, hvor meget data du bruger om måneden. Vores anbefaling er, at du kortlægger dit dataforbrug om måneden, hvormed du efterfølgende kan sammenligne prisen på dit mobilabonnement med øvrige priser på tilsvarende abonnementer.
Du kan se en oversigt over, hvordan de forskellige ydelser bruger data herunder:
Email (kun tekst) =10 KB per email
Internet adgang =400KB per besøgt website
Musik streaming =60 MB i timen
Musik download (3 1/2 min ved 192 kbps =7 MB per musiknummer
Video streaming 3G/4G =300MB per time
Upload/download af billeder (Hi-Res) =3MB per stk.
Navigation brug =5MB per time
Online spil =5 MB per time